Kurczak czosnkowo-miodowy

Marta

Obiad

09.07.2019 7:58

Kurczak czosnkowo-miodowy

Składniki na 4 porcje: - pierś kurczaka lub polędwiczki z kurczaka – 400g - papryka czerwona – 1 duża - 200 g pieczarek - 2 ząbki czosnku - 3/4 łyżeczki miodu - łyżka oleju rzepakowego - pieprz, ostra i słodka papryka, sól, odrobina cząbru lub innych ziół - do podania: kasza/ryż/ziemniaki + surówka (u nas ogórki z jogurtem naturalnym) Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Dorzucić pokrojoną paprykę i pieczarki, smażyć kolejne kilka minut, po czym podlać odrobiną wody, przykryć i dusić, aż warzywa zmiękną (ok. 15 minut), co jakiś czas mieszając. Rozgrzać patelnię, wrzucić na nią kurczaka i smażyć kilka minut, aż zetnie się z każdej strony. Kurczak czosnkowo-miodowy Szybki i prosty w przygotowaniu kurczak czosnkowo-miodowy to świetny pomysł na obiad.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smacznaterapia.pl/przepisy/kurczak-czosnkowo-miodowy/