ciasto porzeczkowe - redcurrant cake

Ciasta
05.07.2019 11:51
ciasto porzeczkowe - redcurrant cake

Wszystkie warstwy przełożyć według niżej podanego sposobu i odstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 3h. Sposób układania warstw: ciasto kruche 1/2 masy cytrynowej 1/2 masy porzeczkowej 1/2 kruszonki migdałowej (ja zapomniałam o tej warstwie) 1/2 pianki cytrynowej 1/2 masy porzeczkowej 1/2 kruszonki migdałowej Trochę pracy z nim jest lecz warto zrobić bo jest bardzo bardzo dobre...;)) p.s właśnie dziś mijają trzy lata odkąd zaczęłam pisać bloga, nie pomyślałabym że tyle wytrwam bo zazwyczaj mam słomiany zapał :))) Masa porzeczkowa: 1 litr kompotu z czerwonej porzeczki z porzeczkami 2 budynie waniliowe cukier do smaku I w tym miejscu chciałam wszystkim, którzy do mnie zaglądają z różnych zakątków świata serdecznie podziękować za odwiedziny i komentarze... ...za czerwonymi porzeczkami nie przepadam ale skusiło mnie ciasto z tego bloga. Kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 200g masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru drobnego 3 żółtka Pianka cytrynowa: 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wody 500 ml śmietany 36% Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mniam-mniam.com.pl/2011/07/ciasto-porzeczkowe-redcurrant-cake.html