Bigos z cukinii

Monika
Obiad
01.07.2019 15:25
Bigos z cukinii

Składniki: - Cukinia 3 średniej wielkości 1 kg - Pieczarki 250 g - Kiełbasa 250 g - Marchewka średnia 150 g - Pomidory krojone z Puszki - Koncentrat pomidorowy łyżka ( opcjonalnie) - Cebula - czosnek - Liść laurowy - Ziele angielskie 2 - Papryka słodka łyżeczka - Papryka wędzona 1/2 łyżeczki - sól - Pieprz - Olej Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w pasterki i podsmażyć na rumiano, kolejno dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i poczekać, aż cebula zmięknie. Dodać cukinię pokrojoną w kostkę, liść laurowy oraz ziele angielskie. Dodać cukinię pokrojoną w kostkę, liść laurowy oraz ziele angielskie. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz marchewkę startą na tarce jarzynowej. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz marchewkę startą na tarce jarzynowej. Po godzinie dodać pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Po godzinie dodać pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Podawać z pieczywem lub z kaszą. Podawać z pieczywem lub z kaszą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/07/bigos-z-cukinii.html