Karkówka z grilla w jogurtowej marynacie

Ewa
Obiad
27.06.2019 7:57
Karkówka z grilla w jogurtowej marynacie

Jeśli karkówka, to bardzo dobrze, bo dziś będzie właśnie to mięsko brane na tapetę;) Marynowanie mięsa w jogurtowej marynacie sprawia, że jest ono soczyste i kruche. Do karkówki polecam też moje tegoroczne odkrycie – sos feta (zobacz przepis na sos feta – idealny dodatek do karkówki). W ogrodzie, na działce, nawet na balkonie czy nad rzeką – gdzie możemy, tam zabieramy ze sobą grilla. Następnego dnia grillujemy mięso z obu stron, Uwaga: Przy marynowaniu mięsa w jogurtowej marynacie unikamy wykorzystywania metalowych misek. To zdecydowanie zgrany duet:) 1 kg karkówki 400 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku sól, pieprz Całość przekładamy do woreczka strunowego (ewentualnie plastikowego pojemnika lub szklanej miski) i umieszczamy na noc w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/06/27/karkowka-z-grilla-w-jogurtowej-marynacie/