Propozycja w sam raz na kolację! Składniki: Gofry: - 1 i 1/2 szklanki mąki ryżowej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 jajka - 1 szklanka mleka ryżowego - 1/2 szklanki oleju - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki soli Gdy mamy jeszcze gorące gofry i gorący farsz pieczarkowy to posypany po wierzchu ser żółty roztopi się sam i jeśli nie chcemy to nie ma potrzeby zapiekania w piekarniku. Rada: Gdy mamy jeszcze gorące gofry i gorący farsz pieczarkowy to posypany po wierzchu ser żółty roztopi się sam i jeśli nie chcemy to nie ma potrzeby zapiekania w piekarniku. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. W misce mieszamy składniki suche: mąkę ryżową z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i solą. W misce mieszamy składniki suche: mąkę ryżową z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i solą. Propozycja w sam raz na kolację! Składniki: Gofry: Wykonanie: Gofry: Oddzielamy żółtka od białek. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Gofry wykonane są z mąki ryżowej i mleka ryżowego - wychodzą chrupiące i złociste. Gofry wykonane są z mąki ryżowej i mleka ryżowego - wychodzą chrupiące i złociste. Na gofry wykładamy smażone pieczarki z cebulką. Całość, jak na prawdziwe zapiekanki przystało, posypana jest tartym, żółtym serem. Całość, jak na prawdziwe zapiekanki przystało, posypana jest tartym, żółtym serem. Zapiekanki z pieczarkami na gofrach (bezglutenowe) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 5-7 min., aż ser się roztopi. Ciekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami... Natomiast farsz jest tradycyjny, czyli smażone pieczarki z cebulką.