Smaczne na ciepło jak i na zimno... 1 bakłażan oliwa 1 mozzarella 250 g mięsa mielonego papryka w proszku passata pomidorowa ząbek czosnku mała cebula 2 łyżeczki suszonej mięty bądź pęczek świeżej pół łyżeczki cynamonu sól, pieprz Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę, przyprawy posiekany czosnek i pokrojoną w drobna kostkę cebulę. ...roladki z bakłażana, faszerowanego mięsem mielonym z mozzarellą, przyprawione miętą i cynamonem, zapiekane w sosie pomidorowym. Bakłażana kroimy na 4-5 mm plastry; solimy i odstawiamy na 10-15 minut aż puszczą sok.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.mniam-mniam.com.pl/2016/06/zapiekane-roladki-z-bakazana.html