Ugotować w wodzie z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką cukru kapary, zieloną pietruszkę, ocet i oliwę zmiksować w blenderze, następnie wymieszać z ciepłym bulionem ugotować perlicze jajeczka na twardo (3 minuty licząc od włożenia do zimnej wody) jeszcze gorące ziemniaki podzielić na mniejsze cząstki, szparagi pokroić na małe kawałki. Po przepis na bardzo podobną i równie smaczną, lecz z dodatkiem cukinii znajdziesz na blogu tutaj Jeśli posmakują Ci szparagi z dodatkiem kaparów zapraszam do przepisu na białe szparagi z sosem kaparowym, przepis tutaj . Najpopularniejsza z sałatek - ziemniaczana tym razem w wykwintnym wydaniu, bo z dodatkiem zielonych szparagów, perliczych jajeczek i kaparowym pesto. Pycha!1 kg młodych ziemniaków500 g zielonych szparagówokoło 10 perliczych jajeczek - opcjonalnie40 g kaparów (ze słoiczka)6 łyżek oliwy2 łyżki octu jabłkowego100 ml bulionu warzywnegosól, pieprzzielona pietruszka/koperekPrzygotowanie: