Inne propozycje na wykorzystanie młodej kapusty: Składniki: - 1 młoda kapusta - 400 g pieczarek - kiełbasa – u mnie podwawelska - 3-4 cienkie kabanosy - olej do posmażenia składników - słodka czerwona papryka (u mnie 4-5 szczypt większych, dajemy do smaku) - szczypta suszonej bazylii ze Smaki na miarę - pieprz i sól - 2 łyżki przecieru pomidorowego - koperek do podania - około 3/4 opakowania makaronu łazankowego Makarony Babuni Przygotowanie: Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Łazanki z młodą kapustą, to prosta, szybka i tania propozycja na obiad dla całej rodziny. Po czym dodajemy obgotowaną kapustę, niewielką ilość wody z gotowania kapusty, przecier i doprawiamy całość słodką czerwoną papryką i bazylią, mieszamy. Tak przygotowane łazanki z młodą kapustą podajemy posypane posiekanym koperkiem. Na koniec dodajemy ugotowany makaron, najlepiej stopniowo, aby wszystko ładnie wymieszać. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja najczęściej podaję je posypane posiekanym koperkiem, ale jeśli go nie lubicie możecie oczywiście pominąć ten składnik.