Składniki /1 porcja: – 1 duży pomidor np. malinowy lub 1/3 puszki pomidorów krojonych z puszki – 3 zielone szparagi – 2 jaja wiejskie – łyżka białej fasolki z puszki – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – łyżka masła – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb, starty parmezan Przygotowanie: Szparagi płukamy i odrywamy twardą końcówkę ( sama odpadnie w odpowiednim miejscu pod wpływem zgięcia). Pomidory doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami (u mnie papryka słodka i ostra, pieprz) i smażymy kilka minut. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Chwilę grillujemy na rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżki masła.