Szybko, łatwo i pysznie. Składniki : – 13 dkg masła – 15 dkg cukru pudru – 4 jajka – 30 dkg mąki – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – 5 łyżek kwaśnej śmietany – 1 Łyżka kakao – 1/2 mlecznej lub gorzkiej czekolady (50g) – wiórki kokosowe Przygotowanie: Przygotować formę na babkę. Do ciasta dodać przesiana mąkę z proszkiem oraz 5 łyżek kwaśnej śmietany cały czas miksując aż do uzyskania jednolitego ciasta. Masło utrzeć w mikserze z dodatkiem cukru pudru na puszystą, jasna masę. Jeśli jeszcze nie wiecie jaką babkę upiec – polecam Wam właśnie taki klasyk ! Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Ciemne ciasto wykładamy nierównomiernie na jasne i częściowo wbijamy np. łyżką do środka jasnego.