Składniki 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1/2 szklanki oleju 250 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20-30 dag. świeżych truskawek Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenia Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Liczba porcji: 12 muffinek Przygotowanie Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, jogurt i cukier. W osobnej misce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia. Następnie truskawki dodajemy do masy muffinkowej i znowu wszystko mieszamy (krótko!). Co zrobić gdy mają wpaść niezapowiedziani goście, a w szafkach wieje pustką?
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://analizasmaku.pl/muffinki-jogurtowe-z-truskawkami/