Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 230 g masła 230 g cukru 500 - 600 g rabarbaru 3 łyżeczki kakao cukier Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy na nią ciasto, naprzemiennie raz jasna masa, raz czekoladową. Składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową W dużej misce ucieramy na puszystą masę masło razem z cukrem. Mieszamy, aż do połączenia składników i dzielimy na 2 części, do jeden dodajemy kakao i mieszamy. Gdy składniki dobrze się połączą dodajemy przesianą wraz przyprawami i proszkiem do pieczenia mąkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/06/najlepsze-ciasto-z-rabarbarem-i-kakao.html