Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem 60 minut Składniki: 2 litry wody 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 4 ziemniaki 200 g zielonego mrożonego groszku Poltino 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 spora cebula 3 ząbki czosnku olej do smażenia 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka domowej vegety 1/2 łyżeczki zielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy sól pieprz natka pietruszki Wykonanie: Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, dodajemy vegetę i zalewamy zimną wodą. Jako pierwsza w tym roku na moim talerzu wylądowała zupa jarzynowa z zielonym groszkiem, zabielona śmietanką. Bardzo lubię to warzywo, niestety sezon na nie trwa bardzo krótko, więc dobrze, że możemy się posiłkować mrożonkami. Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę, marchewkę kroimy w słupki, również dodajemy do zupy.