Hiszpańska paella z warzywami

speckled
Obiad
17.06.2019 12:32
Hiszpańska paella z warzywami

Przygotowanie - wybrane warzywa pokrój w kosteczkę, na patelni rozgrzej olej i podsmaż warzywa, aż będą ładnie zrumienione, - posyp warzywa przyprawami – ostrą i słodką papryką , pieprzem i solą. - na patelnię wsyp 400g ryżu i podsmażaj wszystko ciągle mieszając, aż ryż się przyrumieni, w niedużym garnku przygotuj już sobie 1,5l bulionu warzywnego. Natomiast ilość przypraw takich jak kurkuma i obie papryki również dozuję ‚na oko’, bardzo lubię kurkumę, więc posypuję całość dosyć obficie, obie papryki w proszku to mniej więcej łyżeczka z każdej. Zazwyczaj rozsmakowuję się w kuchni włoskiej, uwielbiam bazylię, oregano i wszystkie makarony, które się z nimi łączą 😀 (i bruschette i caprese i o mamuniu wszystko! :D). Na górze zrobi się delikatna skorupka, a pod spodem będzie idealnie przygotowany ryż z warzywami 🙂 |oryginalna pealla w Sevilli| Na poniższej grafice znajdziecie listę składników – warzywa, których użyjecie są właściwie dowolne, po prostu co lubicie to dodajcie. - na patelnię wlej delikatnie większość bulionu (tyle ile się zmieści) i mieszaj całość, aż ryż wchłonie bulion.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://speckledfawn.pl/2018/09/paella-z-warzywami-wg-hiszpanskiego.html