Duża garść truskawek 75 g mleczka zagęszczonego słodzonego 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Duża garść truskawek 75 g mleczka zagęszczonego słodzonego 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Na samym końcu dodać pokrojone na kawałki truskawki i wymieszać delikatnie łyżką. Można jeść jako serniczki, ale gdy wstawimy je do zamrażarki, aby mocniej się ścięły doskonale zastąpią lody. A na przygotowanie ledwie 10 minut. 400 g serków homogenizowanych truskawkowych Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i ponownie za pomocą rózgi lub miksera dokładnie połączyć. Serki wyłożyć do miski, dodać mleczko zagęszczone i dokładnie wymieszać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://krylowakuchnia.blogspot.com/2019/06/truskawkowe-mini-serniczki-na-zimno.html