Pieczarki portobello faszerowane mielonym mięsem

Obiad
09.06.2019 9:08
Pieczarki portobello faszerowane mielonym mięsem

Składniki: 4 duże pieczarki portobello 350 g mięsa z piersi kurczaka 1/2 średniej papryki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej, słodkiej papryki 1 łyżka oleju sojowego jasnego 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu olej do smażenia 1/2 szklanki startej mozzarelli szczypior do posypania Mięso oczyścić i zmielić w maszynce do mięsa. Piec przez ok. 35 minut w temp. 180°C. Na ok. 10 minut przez końcem pieczenia posypać startą mozzarellą. Cebulę, paprykę i nóżki pieczarek pokroić w kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju przesmażyć cebulę, wyciśnięty czosnek i nóżki pieczarek. Dodać paprykę, sos sojowy, sól, pieprz, suszoną paprykę i oregano.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/pieczarki-portobello-faszerowane-mielonym-miesem/