śmietany kremówki 36% - 1 łyżka cukru pudru (można pominąć) - 3 płaskie łyżki kakao - 200 g czekolady mlecznej - 2,5 łyżki żelatyny Kawowa galaretka: - 700 ml wrzątku - 7 łyżeczek kawy rozpuszczalnej - 2 pełne łyżki cukru - 25 g żelatyny Biszkopt: - 4 jajka - 120 g drobnego cukru - 120 g mąki - 2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka serowa: - 850 g waniliowego serka homogenizowanego - 1 szkl. Masę wylewamy na biszkopt, rozprowadzamy ją do brzegów tortownicy (dzięki temu galaretka kawowa nie spłynie nam na spód ciasta), wyrównujemy. Jajka miksujemy z cukrem do momentu, aż masa wyraźnie podwoi swoją objętość i stanie się jaśniejsza. Spód to kakaowy biszkopt, dalej pyszna czekoladowa pianka, a na wierzchu kawowa galaretka. Tak zaprawioną żelatynę dodajemy teraz w całości do masy, od razu dodajemy też roztopioną, lekko przestudzoną czekoladę. Ciasto przelewamy do tortownicy (24-26cm) wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Serki homogenizowane mieszamy z cukrem (można pominąć) oraz kakao. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy na małym ogniu, do rozpuszczenia. Zimną kawę ostrożnie wylewamy na stężały sernik.