Przepis na hamburgery pochodzi z bloga Girlscangrill.com Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny 4 duże łyżki musztardy dijon, albo musztardowej lub deserowej 4 cienkie krążki cebuli 2 duże lub 4 małe ogórki pokrojone w plastry 4 plastry pomidora 4 plastry cienko pokrojonego sera Łatwe Liczba porcji: 2 Prosty patent na najlepsze hamburgery Trudno zliczyć przepisy na hamburgery – w samym Niedzielnym Kucharzu jest ich z dziesięć – i w każdym przeczytacie, że jest najlepszy. Raz, że mięso należy z jednej strony posmarować musztardą, co dodaje kotletom ognia, a po drugie, na hamburgerach układamy pozostałe składniki już na patelni i razem smażymy. Krok 6 Na dolnej części bułki do hamburgerów ułóż sałatę (możesz wcześniej posmarować bułkę keczupem, majonezem, jak lubisz), a następnie przełóż na nią hamburgera z dodatkami. Krok 2 Uformuj z mięsa cztery kule, następnie spłaszcz każdą w okrągły dysk, o centymetr większy niż średnica bułki, w której będzie hamburger. Krok 1 Mięso powinno mieć temperaturę pokojową, więc jeśli jest w lodówce wyjmij je na co najmniej pół godziny przed smażeniem. Krok 5 Przewróć hamburgera na drugą stronę, połóż na wierzchu krążek cebuli, plaster sera, plaster pomidora i kilka plasterków ogórka. Mięso na burgery nie może mieć konsystencji mięsa na pulpety, czyli byćspoiste i zwięzłe. W międzyczasie pokrój bułki w poprzek na połowy. Patelnia musi być mocno rozgrzana, żeby mięso w kontakcie z gorącą powierzchnią natychmiast zaczęło się smażyć. To naprawdę jest super prosty i bardzo smaczny patent na najlepsze hamburgery. Rzecz w tym, żeby hamburgera smażyć razem z dodatkami. Gorąco namawiamy Was do własnoręcznego zrobienia bułek według tego przepisu, który pozwala w ciągu pół godziny upiec pyszne, puszyste, miękkie, lekko słodkie bułeczki. Następnie z jednej strony posmaruj każdy krążek łyżką musztardy, rozprowadzając po całej powierzchni. Wart jest uwagi ze względu na sposób smażenia.