Łącznie: 1 godz. 20 min. Cannelloni z mięsem mielonym i beszamelem Potrzebne składniki 1 opakowanie makaronu cannelloni (ok. 14 rurek) 600 g mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko żółty ser tarty do posypania 400 ml sosu pomidorowego po łyżeczce oregano i bazylii 1/4 łyżeczki tymianku sól (pieprz) 2 łyżki oliwy do smażenia Sos beszamelowy: 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki mąki 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka siekanego koperku sól (pieprz) Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Cannelloni z mięsem mielonym i beszamelem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Przepyszny makaron cannelloni z mięsem mielonym i beszamelem oraz sosem pomidorowym. Odstawiamy patelnię z ognia, dodajemy połowę sosu pomidorowego, sól, pieprz i zioła. Mięso z indyka sprawia że potrawa mimo dwóch sosów i sera jest trochę lżejsza. Sposób wykonania Cebulę podsmażamy z czosnkiem na oliwie. Dodajemy mięso mielone, mieszamy i smażymy przez 20 min. Makaron najlepiej użyć taki który nie trzeba wcześniej podgotowywać, łatwiej będzie rurki faszerować. Robimy sos beszamelowy - rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę mieszając przez minutę.