- 3 jajka - 1 szklanka mleka - 2 łyżki miodu - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 35 dag mąki pszennej - zapach waniliowy - 10 dag masła na polewę czekoladową: - 1 szklanka cukru - 1 kostka masła - 3 łyżki kakao - 1 szklanka mleka dodatkowo: - wiórki kokosowe Miód, cukier i masło rozpuszczamy w garnuszku. kojarzą mi się z dzieciństwem i czasami kiedy w sklepach nie było słodkości i nasze mamy wykazywały się kreatywnością w kuchni. Składniki na polewę czekoladowa gotujemy przez 5 minut i studzimy. Jeśli lubicie smak kokosa, to na pewno zachwyci Was smak dzisiejszych ciasteczek. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Upieczone ciasto studzimy i kroimy na kwadratowe małe części.