– 250 g pomidorków koktajlowych– 2 ząbki– 1 cebula– 1 pęczek szparag– grana padano do posypania (opcjonalnie)– 2 łyżki oliwy z oliwek– czarne oliwki– 1 sztuka piersi z indyka– 1 szt. czerwonej cebuli– 2 ząbki czosnku– 1 łyżka miodu– 2 łyżki oliwy z oliwek– 2 łyżki octu balsamicznego– sól i pieprzsałata i pieczone ziemniaczki Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty wrzucamy do misy blendera i miksujemy. Mięso obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny lub na całą noc. Myjemy sałatę i układamy na talerzach Indyka wyciągamy przed smażeniem trochę wcześniej aby nasze kotlety osiągnęły temperaturę pokojową. W miseczce mieszamy 2 łyżki oliwy, sól pieprz i ulubione zioła. W międzyczasie kroimy cebulę w kostkę, czosnek w plasterki. Pierś indyka kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Ziemniaki smarujemy marynatą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.