🙂 Składniki: 1 szklanka płatków kukurydzianych bezglutenowych 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 1 szklanka preparowanego ryżu 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki orzechów laskowych 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1/2 szklanki migdałów 1/2 szklanki wiórków kokosowych łyżeczka cynamonu aromat migdałowy szczypta soli himalajskiej 225 g miodu 175 g masła orzechowego 150 ml oleju kokosowego Wszystkie suche składniki umieszczamy w dużej misce i mieszamy. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Olej kokosowy, masło orzechowe, miód, cynamon oraz sól himalajską podgrzewamy w garnuszku, ale nie zagotowujemy. Jest to bardzo ważne, ponieważ, jeżeli tego nie zrobimy, batoniki będą się kruszyć.