Wątróbka smażona z cebulą i jabłkiem

Bogumiła
Obiad
29.04.2019 22:09
Wątróbka smażona z cebulą i jabłkiem

Po prostu pyszna wątróbka smażona 😊 Składniki dla 4 osób: 700 g wątróbki drobiowej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka nasion kminku 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 3 średnie cebule 2 spore kwaskowe jabłka 100 g mąki pszennej do obtoczenia wątróbki 6 łyżek oleju roślinnego np. rzepakowego 1 łyżka suszonego majeranku sól, świeżo zmielony czarny pieprz Krok 1: Wsyp cząstki jabłek, podsmaż po 1-2 z obu stron, uważaj aby jabłka się nie rozpadły. Na przykład zajmij się tym z rana, a po południu zajmij się smażeniem. Smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu, około 1-2 minuty z każdej strony, aż do uzyskania ładnego rumianego koloru. Dzisiaj mam dla Was przepis na wątróbkę idealną, chrupiącą z zewnątrz i soczystą w środku. Ale jeżeli wątróbkę solimy tuż przed smażeniem, w najmniejszym stopniu nie wpłynie to na twardość mięsa. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook Po posoleniu mięsa zachodzi proces OSMOZY, czyli wyciek soków z komórek, co powoduje w jakimś stopniu utratę soczystości. Krok 3: Po trzecie na połowie oleju roślinnego podsmaż cebulę pokrojoną w piórka. Podaje z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem. Dodatek cebulki i jabłka sprawa, że jest to jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Przełóż podsmażoną cebulę z jabłkiem na talerz. Krok 2: Po drugie cebulę pokrój w piórka, a jabłka w cząstki. Wątróbka smażona z cebulą i jabłkiem poleca się do przygotowania. Wiem, że niektórych może to oburzyć ale mnie nie interesuje co powtarzają ludzie i to czego uczyła mnie babcia tylko naukowe fakty i wieloletnie doświadczenie. Wątróbkę obtocz w mące z solą. Jeśli masz czas odstaw wątróbkę na noc do lodówki, ale 3-4 godziny wystarczą. Krok 5: Usmażoną wątróbkę połącz z jabłkiem i cebulą, posyp majerankiem. Rozprawiam się z kolejnym kulinarnym mitem

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/watrobka-smazona/