Naleśniki z drobiowym nadzieniem

Ewa

Obiad

30.04.2019 8:18

Naleśniki z drobiowym nadzieniem

Sycący posiłek, który wszystkim smakował 🙂 8-10 naleśników na słono Nadzienie: około 1 kg mielonego mięsa z udek kurczaka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu worcester 1/2 puszki krojonych pomidorów około 200 g koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 szkl. Sos pomidorowy: 1/2 puszki krojonych pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oleju bazylia, oregano sól, pieprz, cukier Dodatkowo: około 100 g tartej mozzarelli listki bazylii Przygotowujemy naleśniki (np wg TEGO przepisu, z pomniejszeniem ilości cukru do około 1/2 łyżeczki LUB piwne naleśniki wg TEGO przepisu). Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 i 1/2 szkl. Tym razem przygotowałam naleśniki z drobiowym mięsem mielonym i kapustą pekińską, z beszamelem, sosem pomidorowym i tartym serem. Dusimy pod przykryciem, na średnim ogniu przez około 8-10 minut. Dodajemy połowę pomidorów z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Po chwili dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Wierzch smarujemy sosem pomidorowym, Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut. Po tym czasie naleśniki posypujemy tartym serem i zapiekamy kolejne 10-15 minut (do rozpuszczenia się sera). Udostępnij Zapisz Naleśniki na wytrawnie ostatnio często pojawiają się w naszym domowym menu. bulionu 1/2 główki kapusty pekińskiej oregano, bazylia sól, pieprz, cukier Dodajemy 2-3 łyżki beszamelu, lekko rozprowadzamy go po nadzieniu. Smażymy na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy bazylią, oregano, solą, pieprzem oraz cukrem. Doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukru oraz gałki muszkatołowej. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/04/30/nalesniki-z-drobiowym-nadzieniem/