po 1 łyżeczce mielonego kminku rzymskiego, słodkiej i ostrej papryki ½ łyżeczki tabasco ½ łyżeczki suszonego oregano ¼ łyżeczki cynamonu pieprz, sól do smaku 2 puszki krojonych pomidorów 2 puszki czerwonej fasoli Masa na wierzch: 1 jajko 150 ml jogurtu naturalnego, 50 ml wody ½ szklanki mąki ¾ szklanki kaszki kukurydzianej, pół łyżeczki soli szczypta cukru Cebulę pokroić w kostkę. Zapiekanka chilli con carne pod kukurydzianą warstwą Składniki: 1 kg mięsa wołowego 4 ząbki czosnku 2 cebule 1 czerwona papryka 3 łyżki oliwy Paprykę pokroić w kostkę, dodać na patelnię, smażyć 3 minuty, dodać mięso – smażyć kolejne 10 minut. W jednej misce roztrzepać jajko z jogurtem i wodą a w drugiej wymieszać suche składniki. Prawdziwa bomba żywieniowa - chilli con carne w postaci zapiekanki pod chrupiącą warstwą kukurydzianą. Po tym czasie dodać odsączoną fasolę i gotować kolejne 15 minut.