kluski śląskie przygotuj wg przepisu z bloga mielone mięso wymieszaj z przyrumienią cebulką, pieprzem, solą i kilkoma łyżkami bulionu/gorącej wody kawałki ciasta na kluski rozpłaszcz na dłoni i nakładaj po łyżeczce farszu i postępuj dalej jak w przepisie wyżej pora umyj, rozetnij wzdłuż na pół i dokładnie wypłucz z pomiedzy liści drobinki piasku, następnie potnij w krążki. Pycha!80 dkg ziemniakówokoło 20 dkg mączki ziemniaczanej1 jajkosól1 łyżka oleju200 g mielonego mięsa1 mała cebulasól, pieprz2 pory z zielonymi częściami2 łyżki masła ghee/oleju200 ml śmietany kremówkisól. Możesz przygotować pora bez kremówki wg tego przepisu ugotowane kluski podawaj z sosem porowym okraszone skwarkami SMACZNEGO !