Kluski śląskie nadziewane mięsem z duszonymi porami

Weronika
Obiad
29.04.2019 9:05
Kluski śląskie nadziewane mięsem z duszonymi porami

kluski śląskie przygotuj wg przepisu z bloga mielone mięso wymieszaj z przyrumienią cebulką, pieprzem, solą i kilkoma łyżkami bulionu/gorącej wody kawałki ciasta na kluski rozpłaszcz na dłoni i nakładaj po łyżeczce farszu i postępuj dalej jak w przepisie wyżej pora umyj, rozetnij wzdłuż na pół i dokładnie wypłucz z pomiedzy liści drobinki piasku, następnie potnij w krążki. Pycha!80 dkg ziemniakówokoło 20 dkg mączki ziemniaczanej1 jajkosól1 łyżka oleju200 g mielonego mięsa1 mała cebulasól, pieprz2 pory z zielonymi częściami2 łyżki masła ghee/oleju200 ml śmietany kremówkisól. Możesz przygotować pora bez kremówki wg tego przepisu ugotowane kluski podawaj z sosem porowym okraszone skwarkami SMACZNEGO !

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/04/kluski-slaskie-nadziewane-miesem-i.html