PRZEPIS NA KAWOWĄ ROLADĘ BISZKOPTOWĄ - 6 jaj zerówek - 9 łyżek mąki tortowej - 8 łyżek cukru trzcinowego - 3 łyżeczki kawy Inka klasyczna - 1 łyżka czarnego kakao Wykonanie: Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno ze szczyptą soli. Ciasto jest idealnym pomysłem na wypiek na Wielkanoc, wspaniale komponuje się z filiżanką gorącej kawy Inka. Dodaj cukier i ubij na sztywno, następnie dodaj - żółtka i ubijaj dalej przez kilka minut. MASA MALINOWA: - 500 g malin - 250 g sera mascarpone bądź śmietanki kokosowej - dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym - 2 łyżki żelatyny Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku. Gorącą roladę wyjmujemy z piekarnika ściągamy z niej papier do pieczenia póki jest ciepła. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszną roladę kawową z nadzieniem malinowym.