Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i pieczarkami

Milena
Wielkanoc
18.04.2019 13:50
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i pieczarkami

Składniki na białą kiełbasę zapiekaną z cebulą i pieczarkami: około 0,5 kg białej kiełbasy parzonej 2 spore cebule 200 g pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku Marynata: 2-3 łyżki oliwy lub oleju pół szklanki wody łyżka sosu sojowego ciemnego sól, pieprz, majeranek suszony, papryka wędzona, papryka ostra, tymianek suszony Przygotowanie Składniki na marynatę mieszamy ze sobą. Kupując białą kiełbasę należy zwrócić uwagę na jej skład, aby miała jak najmniej dodatków typu konserwanty, barwniki czy regulatory smaku. Kiełbasę wraz z całą marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego, na niej układamy cebulę, pieczarki i gałązki tymianku. Tak przygotowana kiełbasa jest idealna na każdą okazję: święta Wielkanocne, imprezę ze znajomymi czy zwykły posiłek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2019/04/biala-kielbasa-zapiekana-z-cebula-i-pieczarkami/