Sernik „gołębi puch” na razowym spodzie, bez cukru

Anna

Wielkanoc

15.04.2019 8:25

Sernik „gołębi puch” na razowym spodzie, bez cukru

Wartość odżywcza i wymienniki 1 kawałka to: WW 1.43, WBT = 1.0, kcal =148, węglowodany = 25.53g, błonnik = 1.18g, białko = 5.54g, tłuszcze = 8.65g, suma wymienników (WM) = 2.44, w tym proces WBT = 41 miara: 1 szklanka = 200ml składniki ciasto - 1 i 1/4 szklanki mąki orkiszowej razowej (150g) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/3 i trochę kostki masła (ok 70g) - 3 żółtka (60g) - 1/3 i trochę szklanki pudru z ksylitolu (70g) masa serowa - 1/2 kg półtłustego twarogu - 1/3 i trochę szklanki oleju (70ml) - 3 żółtka (60g) - 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) - 1/3 i trochę szklanki ksylitolu (70g) - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego masa jabłkowa - 5 jabłek (bez skórki i gniazd nasiennych) 550g - 2 łyżki ksylitolu (20g) - 2 łyżki soku cytrynowego posypka - 40g wiórków kokosowych wykonanie - Składniki na ciasto dokładnie zagnieć. Ja postanowiłam zmodyfikować sernik i uczynić go zdrowo słodkim, na którego spożycie może pozwolić sobie osoba będąca na diecie niskokalorycznej oraz osoby, które chorują na cukrzycę czy zmagają się z problemem insulinooporności. Niby sprawa prosta, ale jeżeli weźmiesz pod uwagę styl życia, stan zdrowia danej osoby to zauważysz, że każdy z nas potrzebuje trochę innego sposobu odżywiania aby czuć się dobrze w swoim ciele. - W międzyczasie ubij białka na sztywną pianę, dodaj pozostały ksylitol (20g). W gabinecie rozmawiamy głównie o zdrowym odżywianiu dlatego uczę moich klientów co powinni jeść, jak jeść oraz jak często jeść, aby uzyskali wymarzone efekty. Pani Kasia podesłała mi przepis w oryginalnej wersji z cukrem i na spodzie z białej maki. Więcej przepisów na fit serniki znajdzIesz TUTAJ Sernik gołębi puch na razowym spodzie, bez cukru - Na ciasto wyłóż pianę z białek, wyrównaj, posyp wiórkami kokosowymi. - Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop sokiem cytrynowym, wymieszaj z ksylitolem. Najczęściej kieruję wszystkich na tory zdrowych słodkości, które są odżywcze, ale również słodkie, czyli takie jakie powinny być. Świetnie sprawdzi się na stole wielkanocnym osób dbających o to co jedzą również od święta. - Ciasto wstaw do piernika rozgrzanego do 180 st C, ustaw program pieczenia góra-dół bez termoobiegu u piecz przez 30-40 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/sernik-golebi-puch-na-razowym-spodzie-bez-cukru/