Składniki: na biszkopt 5 jajek 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę 0,5 l mleka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 2 żółtka 1 cukier waniliowy 200g masła 0,5 szklanki cukru na bitą śmietanę 0,5 l smietany 30% 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny dodatkowo 2 galaretki gruszkowe lub agrestowe 4 gruszki kakao Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt, wystudzić i naponczować przegotowaną wodą lub gorzką herbatą. Z mleka odlać pół szklanki i rozrobić w nim budyń, mąkę i żółtka, resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, pod koniec ubijania dodać zimną żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Podobne ciasto już kiedyś pojawiło się na blogu jednak mimo tego każde jest jedyne w swoim rodzaju.