Babka malinowa (na budyniu)

Nawoja
Ciasta
13.04.2019 22:27
Babka malinowa (na budyniu)

do 2,5 l) 1 szklanka = 250 ml - 4 jajka w temperaturze pokojowej - 1 szklanka drobnego cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 opakowania budyniu malinowego (proszku; waga 1 opakowania to 40g) - 1/2 szklanki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - barwnik spożywczy (opcjonalnie, dodałam ok. 1/4 łyżeczki) - dodatki: 100 g czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej + posypka Całe jajka wraz z cukrem ubijać ok. 10 min. na puszystą masę. Przez ok. 10 min. studzić babkę malinową w foremce, następnie wyjąć babkę i dostudzić na kratce. Polecam babkę malinową na budyniu na tegoroczny stół Wielkanocny. Babkę można polać lukrem, polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem. Foremkę do babki wysmarować masłem i oprószyć mąką lub uzyć niezawodnej pasty antyadhezyjnej. Na pewno zaskoczycie nią swoich gości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2019/04/babka-malinowa-na-budyniu.html