Ponadto: 200 g dżemu z czarnej porzeczki 50 g gorzkiej czekolady wiórki kokosowe do posypania Na podpieczony spód przełożyć równomiernie dżem, nałożyć ubitą masę z białek, posypać wiórkami kokosowymi. Składniki na kruche ciasto (blacha 20×20 cm): 150 g mąki pszennej szczypta soli 3 łyżki drobnego cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 g zimnego masła 1 jajko (wielkość L) Składniki na bezę: 2 białka (wielkość L) 100 g drobnego cukru Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać i przełożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Pieczmy przez ok. 20 min (po tym czasie blachę wyjmujemy, ale piekarnik nadal zostawiamy nagrzany do takiej samej temperatury). Po przygotowaniu mojego pierwszego, wielkanocnego Mazurka wiedziałam, że nie mogę na nim poprzestać : ) To prawie jak jedna z części ciasta Pani Walewska, które bardzo lubię, więc wiedziałam, że będzie pysznie. W oko wpadł mi kolejny z bezą i polewą czekoladową, gdzie całość jest przełamana porzeczkowym dżemem : )