6-8 naleśników na słono 600 g mielonego mięsa (np z łopatki wieprzowej) 1 cebula 2 łyżki majonezu 6-8 jajek 150 g tartej mozzarelli 1-1,5 op. boczku w plastrach lub szynki parmeńskiej sól, pieprz Oryginalny przepis zakłada zapiekanie roladek przez 40 minut – u mnie po tym czasie mięso nie osiągnęło jeszcze odpowiedniej temperatury (sprawdzam termometrem kuchennym) – musiałam zapiekać kilkanaście minut dłużej. Myślę, że w tym wypadku można smażyć ciut grubsze naleśniki niż normalnie. Farszu mięsnego wystarczyło mi na przygotowanie 3 dużych roladek. Smakuje na ciepło, ale jeszcze lepsze jest na zimno. Warto pamiętać o tym, krojąc roladkę na plasterki – najlepiej zrobić to tuż przed planowanym podaniem. Udostępnij Zapisz Przepis na tę przekąskę znalazłam na blogu Kuchnia Broni. Na ostatnie 5-10 minut zdejmujemy z naczynia folię. Przykrywamy kolejnym naleśnikiem, na którym również rozprowadzamy cienką warstwę mięsa. To cieszące oko i smaczne danie z powodzeniem możecie przygotować na Święta Wielkanocne. Na naleśniku rozprowadzamy cienką warstwę mięsa, wyrównujemy. Jajka można przekroić na pół i wykorzystać ich mniejszą ilość. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około godzinę.