Przepis
Potrzebować będziesz:
1 podwójny filet z kurczaka
1 torebkę przyprawy gyros (ok. 3-4 łyżek)
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 kapusty pekińskiej
1 cebula (opcjonalnie)
3-4 ogórki kiszone
1 puszka kukurydzy
1/2 czerwonej papryki
4 łyżki majonezu
6 łyżek ketchupu
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą "gyros" i usmaż do miękkości na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy.
Kapustę cienko pokrój, cebulę posiekaj, ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Sałatkę układaj warstwowo w przezroczystej salaterce. Zacznij od:
połowy porcji kapusty
na nią cebulę,
następnie mięso,
ketchup
ogórki
majonez
kukurydzę
drugą połowę kapusty
paprykę
Odstaw na jakiś czas do lodówki, by smaki się "przegryzły".