Przepis
Składniki : 1 mała kapusta pekińska, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, 6 ogórków konserwowych,, 200g sera gouda startego, 2 filety pojedyncze z kurczaka , 200g ketchupu ostrego Pudliszki, 400g jogurtu naturalnego, pęczek koperku, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, przyprawa do gyrosa.
Przygotowanie : Kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawą do gyrosa i osmażyć na patelni grillowej. Jogurt naturalny połącz z posiekanym koperkiem i czosnkiem,dopraw pieprzem i solą, dokładnie wymieszaj. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy. Kapustę pekińską posiekaj, ułóż na dnie miski na to wrzuć czerwoną fasolę, pokrojonego kurczaka, starty ser, kukurydzę, pokrojone ogórki konserwowe, ketchup i jogurt naturalny z koperkiem.