Składniki: na około 15 ciasteczek, ilość zależy od wielkości - 1 szklanka mąki pszennej – u mnie tortowa PZZ Białystok - 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia* - 1 łyżka nutelli lub innego kremu czekoladowego - 100 g masła - 1/4 szklanki cukru - 1 jajko klasy M *kiedyś nie dodałam i ciasteczka też wyszły, oczywiście ciut inne 😉 (informacja dla osób nie mogących używać proszku do pieczenia) Następnie wbijamy 1 jajko, dodajemy nutellę (lub inny tego typu krem) i chwilę miksujemy. Ciastka powinny być ładnie zarumienione od spodu, widać to delikatnie też na brzegach. Po upieczeniu zostawiamy ciasteczka przez kilka minut na blaszce i dopiero ściągamy. Kuleczki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 12-15 minut. Polecam Wam też przepis na rogaliki serowe z owocami. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, składniki wstępnie mieszamy łyżką. Z ciasta formuje w dłoniach kulki (najlepiej wielkości orzecha włoskiego).