Pieczone ziemniaki faszerowane serem i salami

Magdalena
Obiad
04.04.2019 13:52
Pieczone ziemniaki faszerowane serem i salami

Składniki na pieczone ziemniaki faszerowane: 3 duże ziemniaki 6 dużych plastrów salami 2 łyżki serka śmietankowego 2 łyżki parmezanu 1 łyżeczka płatków paprykowych 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego Po tym czasie wyciągamy ziemniaki z piekarnika, kroimy na pól i jak już lekko ostygną wydrążamy z nich środek do miski, pozostawiając niewielkie brzegi razem ze skórką. Ziemniaki lubimy zajadać w każdej postaci i nie ma w naszej rodzinie wyjątków bo lubią je u nas wszyscy domownicy. Nadziewamy farszem wydrążone ziemniaki i ponownie wkładamy je do piekarnika na 30 min piekąc je w 180 C do uzyskania ładnego koloru. Pieczone ziemniaki faszerowane serem i salami to kolejne wariacja z ziemniakiem w roli głównej. Najbardziej lubimy jej jeść ze świeżą sałatą z boku, ale można je również serwować prosto z pieca bez żadnych dodatków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mmcooking.pl/2019/02/20/pieczone-ziemniaki-faszerowane/