Zajrzyjcie do tych przepisów: – makaron ze szparagami i czosnkiem – szparagi z jajkiem – mini tarty ze szparagami – krem z białych szparagów – spaghetti carbonara ze szparagami – Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację MINI TARTY ZE SZPARAGAMI PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 6 małych tart, wystarczy dla 2-3 osób SKŁADNIKI: – opakowanie gotowego ciasta francuskiego – 6 zielonych szparagów – 6-10 suszonych pomidorów z zalewy – ok 100 g sera typu lazur (z pleśnią) – 2 łyżki oliwy – grubo mielony czarny pieprz – ew płatki chilli PRZYGOTOWANIE: Szparagi umyjcie i odłamcie końcówki. Ułóżcie na nim po jednym szparagu (3 części), pomidor suszony (możecie przekroić na kilka mniejszych części. Ciasto francuskie to taki produkt, który staram się mieć zawsze w zapasie, mogę go bowiem wykorzystać do słonych lub słodkich wypieków, do zrobienia chrupiących paluchów lub takich właśnie tart. Ja najpierw kroję wzdłuż na pół a później dzielę na 3 części w poprzek. Na tym etapie możecie już ciasto formować na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Mając w lodówce lub zamrażarce gotowe ciasto francuskie zawsze możecie przygotować coś pysznego.