Składniki: - 5 sznycli z piersi indyka - 2 małe łodygi selera naciowego - 1 marchewka - 1 mała cebula - 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) - 1/3 szklanki śmietany kremówki 30 % - 1/2 szklanki białego wytrawnego wina - około 1/2 szklanki bulionu - 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka masła - sól - pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i masło. → Roladki z indyka ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Sznycle z piersi indyka w sosie pomidorowym z selerem naciowym, marchewką, białym winem i odrobiną śmietany kremówki. Sznycle z indyka delikatnie posolić, obsmażyć z dwóch stron i wyłożyć na talerz. Następnie dodać pomidory z puszki (razem z zalewą) i rozgnieść je widelcem. Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym →