Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Risotto z brokułami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Ja wiem, że to nie jest zachęta do robienia tego specjału, jednak pewnie wśród Was są miłośnicy brokułów i z chęcią skorzystają z takiego przepisu na risotto z brokułami. Potrzebne składniki 2/3 szklanki ryżu Arborio 1/2 szklanki wina białego półwytrawnego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 brokuł 0,7 l. bulionu warzywnego ser parmezan (ilość wg. uznania, lub pominąć jak ma być wersja wege) pieprz, sól (do smaku) oliwa (do smażenia) Brokuły jak wiecie, nie są moim ulubionym warzywem – zasada nie jedz warzyw na br… dalej u mnie obowiązuje. Dodajemy do garnka i wlewamy partiami bulion, tak by przykrywał ryż, gotując na średnim ogniu, co jakiś czas mieszamy. Można jednak zjeść je z solidną sztuką mięsa obok i będzie też coś dla mięsożerców. Gdy ryż już zmięknie, a bulionu zostanie niewiele doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dodajemy parmezan i mieszamy. Czasem więc trzeba się przekonać i sprawdzić, czy coś się nie zmieniło. Łącznie: 30 min. Ilość porcji 3 osoby Risotto z brokułami