- 50 dag schabu - 20 dag pieczarek - 1 papryka - 1 mała cebula - 2 marchewki - natka pietruszki - mleko - 2 łyżki serka mascarpone - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka sosu sojowego - sól - pieprz - olej Mięso kroimy na paseczki i moczymy w mleku przez 2 godziny. Usmażone mięso wyjmujemy z patelni i na tym samym tłuszczu smażymy po kolei marchewkę, pieczarki, cebulę i paprykę (wszystko pokrojone w paseczki lub krążki). Następnie obsypujemy mąką ziemniaczaną i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Całość łączymy i na koniec dodajemy serek mascarpone i łyżeczkę sosu sojowego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2019/04/schab-w-orientalnym-wydaniu.html