Warzywa zapiekane pod beszamelem – wiosna na talerzu

Zjem
Zapiekanki
29.03.2019 19:26
Warzywa zapiekane pod beszamelem – wiosna na talerzu

Warzywa zapiekane pod beszamelem – przepis: Składniki: 450g mrożonego bukietu warzyw (czekam z utęsknieniem na warzywa z ogórka), 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej, 1 szkl. Zobacz też: Inne przepisy na warzywne frykasy 😉 Sprytna pizza z kalafiora , https://www.zjem-cie.pl/pizza-z-kalafiora/ Frytki z dyni – pyszne i szybkie 🙂https://www.zjem-cie.pl/frytki-z-dyni/ Ciastka z ciecierzycy ala pieguski 😉https://www.zjem-cie.pl/ciastka-z-ciecierzycy/ Ostatnio podałam na obiad placuszki z piersi z kurczaka z zapiekanymi warzywami i to był strzał w dziesiątkę. Ugotuj na parze lub w wodzie warzywa – mogą być z wczorajszego obiadu jeśli Ci zostały. Warzywa zapiekane pod beszamelem – rady: Zamiast mieszanki warzyw (kalafior, brokuł i marchewka) możesz dać tylko jedno, rekomenduje brokuł lub kalafior. Na warzywa przed zapieczeniem możesz położyć żółty ser, wtedy danie stanie się nieco konkretniejsze 🙂 mleka, 2 łyżki posiekanego koperku, do smaku: sól, pieprz i gałka muszkatołowa, bułka karta i tłuszcz do formy Przygotowanie: Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem i posyp je wewnątrz bułką tartą. Warzywa zapiekane pod beszamelem, to idealny dodatek do obiadu, ale śmiało może stać się samodzielnym posiłkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zjem-cie.pl/warzywa-zapiekane-pod-beszamelem/