Sól Pesto 5 filetów anchois 2 małe ząbki czosnku 25 g rodzynek (2 niepełne łyżki) 2 łyżki kaparów odsączonych z zalewy 50 g płatków migdałowych (około pół szklanki) 1/3 szklanki oliwy Pęczek bazylii Przygotowanie: Krok 1 Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody. Włóż do miksera 5 filetów anchois, 25 g rodzynek, 2 małe ząbki czosnku, 2 łyżki kaparów odsączonych z zalewy, 50 g płatków migdałowych. Makaron warzywny z pysznym pesto – idealny jako obiad w domu lub lunch w pracy. My kupiliśmy go w Lidlu, ale wczoraj wiedzieliśmy go też w Rossmanie (artykuł nie jest sponsorowany przez żadną z tych marek. Pesto w tym makaronie jest naprawdę niesamowite. Jest zrobiony bez mąki pszennej, za to na bazie trzech warzyw. Zawiera w sobie kapary, anchois i rodzynki. Do zrobienia w 15 minut. Podawaj na zimno lub na ciepło. Krok 3 Wymieszaj makaron z pesto. Składniki: Opakowanie makaronu (świderki, rurki) 250 g pomidorków koktajlowych Makaron to też nie są zwykłe świderki!