Bigos cygański

Milena

Obiad

26.03.2019 13:30

Bigos cygański

Składniki na bigos: 250 g pieczarek 3 średnie cebule 5-6 kawałków papryki konserwowej 4-5 ogórki konserwowe pół szklanki ketchupu (najlepiej bez konserwantów, ewentualnie około 150 g przecieru pomidorowego) pół szklanki wody pół łyżeczki cukru zioła prowansalskie, oregano, bazylia, sól, pieprz Przygotowanie Bigos cygański z tradycyjnym bigosem nie ma nic wspólnego, gdyż są to klopsiki w słodko-kwaśnym sosie z pieczarkami, papryką i ogórkami konserwowymi. Składniki na Bigos cygański : Składniki na klopsiki: 250 g mięsa mielonego (wieprzowego) Klopsiki smażymy na oleju, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Po tym czasie na patelnię przekładamy klopsiki i potrawę dusimy jeszcze 2-3 minuty. Oba składniki podsmażamy (może być na tej samej patelni co wcześniej klopsiki). W sam raz na szybki rodzinny obiad. jajko około 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, czosnek, suszone pomidory (przyprawa)

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2011/12/bigos-cyganski/