Szybka zupa curry z ciecierzycą 2 porcje (1 ma ok. 600 kcal) czas przygotowania: ok. 10 minut (+15 minut gotowania) koszt: ok. 4,90 zł za 1 porcję Składniki: 1 łyżka oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku szczypta soli 1 łyżeczka curry chili wg uznania 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka ciecierzycy konserwowej 1/2 puszki mleczka kokosowego 2 szklanki bulionu warzywnego sok z 1/4 limonki do podania: kolendra, czerwona cebula, orzechy nerkowca, chili Wykonanie: Na oleju podsmażamy do zeszklenia cebulę. 2 servings (1 has 600 kcal) time of preparation: 10 minutes (+15 minutes of cooking) Ingredients: 1 tablespoon of oil 1 onion 2 cloves of garlic pinch of salt 1 teaspoon of curry chili 1 can of sliced tomatoes 1 can of canned chickpeas 1/2 can of coconut milk 2 cups of vegetable broth juice from 1/4 of lime for serving: coriander, red onion, cashews, chili Instructions: Fry the onions with oil. 30-minute curry soup with chickpeas 30-minute curry soup with chickpeas, tomatoes and coconut milk. Szybka zupa curry z ciecierzycą Kiedy pogoda zmienia się na zimniejszą, nie ma nic lepszego niż rozgrzanie się pikantną i aromatyczną zupą! Add the blended tomatoes, chickpeas, broth and cook for about 10 minutes. Finally, add coconut milk and lime juice.