Polecam 🙂 Składniki: – 2 pieczone buraki (u mnie 500g po upieczeniu i obraniu) – 200g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2-3 ząbki czosnku – 5 łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego – 30g orzechów włoskich – sól i pieprz wg smaku Buraki uprzednio upiec, obrać i wystudzić. Smacznego 🙂 Sałatka z pieczonych buraków z twarogiem i orzechami włoskimi Sałatka z pieczonych buraków z twarogiem i orzechami włoskimi Podzielę się przepisem na pyszną, w miarę zdrową sałatkę, którą równie dobrze można podawać jako smarowidło na chleb lub w wersji imprezowej można ją podać w wytrawnych tarteletkach. Uwielbiam pieczone i gotowane buraki i choć wiem, że mają dość wysoki indeks glikemiczny, znacznie wyższy od surowych, to jednak sałatki wolę przyrządzać z pieczonych buraków.