CIASTO CZARNA POMARAŃCZA

Magdalena
Ciasta
19.03.2019 14:34
CIASTO CZARNA POMARAŃCZA

Ciasto typu murzynek z dodatkiem konfitury pomarańczowej, przełożone masą z cząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki, oblane gorzką czekoladą i posypane skórką pomarańczową. Ciasto: W drugiej misce za pomocą miksera łączymy ze sobą jajka oraz mleko, a następnie dodajemy olej oraz konfiturę pomarańczową. To zasługa konfitury pomarańczowej, która oprócz aromatu, nadaje wyjątkowy smak oraz sprawia, że ciasto jest wilgotne. Ciasto przenosimy do tortownicy (średnica 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/ciasto-czarna-pomarancza.html