Potrzebne składniki 150 g soczewica czerwona, nasiona suche 150 g groszek zielony, mrożony 180 g fasola szparagowa zielona, mrożona 1/2 cebuli 500 g pomidorów krojonych bez skóry z puszki 100 g kaszy bulgur 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cm korzenia imbiru 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki kurkumy sól, pieprz Kaszotto z soczewicy czerwonej z fasolką szparagową i groszkiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 50 min. Ilość porcji 2 osoby Kalorii na 100g 500 5 from 1 vote Kaszotto z soczewicy czerwonej z fasolką szparagową i groszkiem To kaszotto z soczewicy wydała mi się tak śliczne, że uznałem je za bardzo smaczne i się nie pomyliłem. Sposób wykonania Olej rozgrzewamy w garnku i wrzucamy starty imbir, kurkumę, paprykę, 2 ziela angielskie, liść laurowy i smażymy przez minutę mieszając, tak by przyprawy oddały aromat do oleju. Niestety nie wszyscy gustują w takich potrawach bezmięsnych u nas i zazwyczaj gotujemy dwa osobne obiady, ale taka miła odmiana też czasem jest wskazana. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Córka Judyty jest wegetarianką, więc stale goszczą w naszym domu przygotowywane przez nią potrawy bez mięska.