Potrawka z ciecierzycy z kiełbasą i jarmużem Składniki: 1 szklanka ciecierzycy suchej (albo 2 puszki w zalewie) 2 łyżki oleju 2 cebule 300 g kiełbasy 1 ząbek czosnku 100 g jarmużu ½ łyżeczki ostrej papryki 700 ml passaty pomidorowej 1 liść laurowy W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i dodać cebulę, smażyć kilka minut aż zmięknie i dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smażyć kilka minut, dodać jarmuż, czosnek, paprykę, vegetę Natur, zamieszać i podsmażyć chwilę. 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka syropu z agawy( albo miodu) 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz do smaku natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Suchą ciecierzycą namoczyć na noc a następnie ugotować do miękkości . Całość zalać passatą pomidorową, dodać liść laurowy, majeranek, syrop z agawy, sos sojowy, sól i pieprz, dodać ciecierzycę i wymieszać. Zatem rozgrzewającego gotowania ciąg dalszy - dziś potrawka z ciecierzycy z kiełbasą i jarmużem w gęstym pomidorowym sosie.