Wafle "Michałki"

Ewa
Desery
14.03.2019 7:22
Wafle "Michałki"

mleka w proszku + 1 i 1/2 łyżki 1 i 1/2 łyżki gorzkiego kakao Polewa: 100 g czekolady 2 łyżki śmietanki 30 % 1 łyżka masła Na rozgrzanej, suchej patelni prażymy orzechy laskowe. Moim zdaniem niekoniecznie;) 3 wafle/andruty suche 60 g orzechów laskowych 170 g miękkiego masła 280 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki nutelli 1 szkl. Udostępnij Zapisz Kolejne wafle do kolekcji na blogu;) Ten konkretny przepis wypatrzyłam na blogu Zjem to. Z gładką masą oraz taką z kawałkami orzechów. Dodajemy naprzemiennie serek homogenizowany oraz mleko w proszku. Pozostałą masę łączymy z resztą mleka w proszku, mieszamy. Przesypujemy je na czystą ściereczkę i pocierając o siebie, pozbawiamy brązowej skórki. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/03/14/wafle-michalki/